MREC University Medical Center Groningen

Contact details

Prof dr HPH Kremer
De Brug, room 7.067
House postal code LA15
P.O. box 30001
9700 RB Groningen
The Netherlands
+31 50 361 4204

Sphere of action

The committee reviews research protocols issued and/or performed by:

  • Employees of the UMCG and affiliated institutions.
  • Employees of other institutions, insofar as the authorised supervision has made agreements with these institutions about reviewing research protocols. Relevant agreements are communicated in writing to the CCMO.


Please note! From 31 January 2022, national rates are set to the assessment of research with a medicinal product (CTR) and clinical research with a medical device (MDR article 62/74.2).

Submitted by Monocenter study Multicenter study Amendment
Local investigator € 0 € 0 € 0
Industry € 3,000
  • 2-5 centers: € 3,500
  • 6-10 centers: € 4,000
  • >10 centers: € 4,500
€ 800
External (other) by appointment by appointment by appointment

Committee members

Naam WMO-discipline lid / plv Beroep
Alizadeh, dr BZ methodoloog lid epidemioloog
Aluwini, dr S arts lid radiotherapeut
Bemt, prof dr PMLA van de ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog lid hoogleraar klinische farmacologie
Bolhuis, dr MS ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog lid ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog
Bos, dr AF kinderarts lid kinderarts / neonatoloog
Bruggeman, prof dr R arts lid hoogleraar neuropsychiatrie en psychotische stoornissen
Diercks, prof dr RL arts lid orthopedisch chirurg
Duiverman, mw dr ML arts lid longarts
Greuter, dr MJW geen lid klinisch fysicus
Groen, dr H methodoloog lid epidemioloog
Helfrich, prof dr W geen lid onderzoeker / hoogleraar translationele chirurgische oncologie
Hoek, mw W proefpersonenlid lid gepensioneerd
Hospers, mw prof dr GAP arts lid medisch oncoloog
Imhoff, dr GW van arts lid internist-hematoloog
Jong, dr JPh de ethicus lid ethicus
Jongste, dr MJL de arts lid cardioloog
Kallenberg, prof dr CGM geen lid internist, niet praktiserend
Kremer, prof dr HPH geen (voorzitter) lid professor neurologie
Lambers Heerspink, prof dr HJ klinisch farmacoloog lid klinisch farmacoloog
Muller-Kobold, mw AC geen lid onderzoeker
Nolte, mw dr IM methodoloog lid onderzoeker 
Plukker, prof dr JthM arts lid chirurg
Raat, mw dr AN ethicus lid ethicus
Renkema, mr D geen lid jurist gezondheidsrecht
Rheenen, dr PF van kinderarts lid kinderarts
Scheer, mw dr LAM van der ethicus lid gezondheidsethicus / filosoof
Siebelink, mw dr MJ ethicus lid programmamanager transplantatiecentrum / onderzoeker
Sjollema, dr ir J deskundige medische hulpmiddelen lid universitair docent
Smid, dr HGOM geen lid psycholoog
Stant, dr AD methodoloog lid wetenschappelijk onderzoeker
Sturkenboom, mw dr MGG klinisch farmacoloog / ziekenhuisapotheker lid klinisch farmacoloog / ziekenhuisapotheker
Tooten, mw AE geen lid consultant
Veen, mw mr WB jurist lid jurist
Veen, mw dr EL van der geen lid ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog i.o.
Veringa, mw dr A geen lid ziekenhuisapotheker i.o.
Verlind, mw CM proefpersonenlid lid fysiotherapeut n.p.
Vries, dr ir PJF de geen lid consultant voedingswetenschappen
Vroedt, mr JWP de jurist lid jurist
Wijngaarden, mw drs N van proefpersonenlid lid bestuurssecretaris
Zaal, mw mr J jurist lid advocaat
Zeeuw, dr D de klinisch farmacoloog (vicevoorzitter) lid professor klinische farmacologie
Zwiers-Blokzijl, mw F geen lid verpleegkundig specialist