MREC Twente

Contact details

Ms RMM Bosschaart-Castermans
Location Ariënsplein
P.O. box 50000
7500 KA Enschede
The Netherlands
+31 53 487 2046

Sphere of action

With due regard for its authorities on the grounds of the WMO the committee reviews research protocols which will be carried out in hospitals and/or other research locations in the Netherlands.

In the case of local research by affiliated institutions (MST, Roessingh, UT and ZGT) the institution in question pays the costs. NB: Local additional requirements may apply.


Submitted by Monocenter study Multicenter study Amendment
Industry € 3,630 € 4,477 / € 6,050 € 605
Other € 3,025 € 3,630 € 605

Committee members

Naam WMO-discipline lid / plv Beroep
Andriol, mr GHB jurist plv advocaat
Beishuizen, dr A arts lid intensivist
Berg - de Bakker, mw dr ir BI van den geen lid klinisch fysicus
Boenink, mw dr M ethicus lid ethicus
Chakhssi, dr F geen lid universitair docent psychologie, gezondheid en technologie / sr onderzoeker GGNet
Colen, mw dr HBB ziekenhuisapotheker lid ziekenhuisapotheker
Dalhuisen, mr P jurist lid ziekenhuisjurist
Derix, mw dr MMA geen lid klinisch (neuro)psycholoog
Doggen, mw dr CJM methodoloog lid epidemioloog
Duyts, mw AW geen lid verpleegkundig specialist
Grandjean, prof dr JG arts lid cardio-thoracaal chirurg
Groothuis-Oudshoorn, mw dr CGM methodoloog lid biostatisticus
Hekman, ir EEG geen lid biomedisch werktuigbouwkundige
Huis in 't Veld, mw dr MHA geen lid onderzoeker / bewegingswetenschapper
Hummel, mw dr TZ arts / kinderarts lid kinderarts
Jansen-Kosterink, mw dr S geen lid onderzoeker
Kamphuis, mw M geen lid verpleegkundig specialist
Klazen, mw dr CAH arts lid radioloog
Kottink-Hutten, mw dr AIR geen lid bewegingswetenschapper
Lankheet, mw dr AG ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog lid ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog
Lekkerkerker, dr JFF klinisch farmacoloog (voorzitter) lid klinisch farmacoloog
Movig, dr KLL ziekenhuisapotheker lid ziekenhuisapotheker
Nagel, mw dr JEL van der arts lid psychiater
Nijhuis, mw mr drs YM jurist lid gezondheidsjurist
Palen, prof dr JAM van der methodoloog (vicevoorzitter) lid klinisch epidemioloog / methodoloog
Rooij, mw dr LGM van arts / kinderarts lid kinderarts
Schreuder-Hoenkamp, mw mr MEF proefpersonenlid lid
Spijker, mw drs GJH proefpersonenlid lid associate lector
Tjepkema-Cloostermans, mw dr MC geen lid technisch geneeskundige neurologie
Troost, mw JE, MANP geen lid verpleegkundig specialist
Valk, dr PDLPM van der arts lid longarts
Zee, mw dr B van der ethicus lid ethicus